A Travellerspoint blog

Здраствуйте братушки

София - Москва

Значи, казвам ви, Москва е огрооооомноооо! Небостыргачи всякакви, 16 лентови булеварди, мнооого хора, а бирата им е почти като нашата, сещате се какво значи това.

Егати скапаната фонетична кирилица!!!
От тук нататък на шльокавица, соррри

Даже Ели се впечатли от Москва, въпреки че е живяла тук. Та както вече споменахме бирата им е на почти същите цени, макар и не толкова вкусна. Но се борихме геройски и след 10-15 опита уцелихме по-добрите, или просто спря да ни пука.
Официално да заявим- превзехме червения площад, натъркаляхме се като на плаж баш посредата и даже дадохме лош пример на още сума ти народ. В един момент се огледахме- навсякъде се търкалят и се снимат легнали. Е тва е, все ние Българите трябва да ги учим как се ходи по забележителности.

Нашият каучсъртинг (couchsurfing) домакин е много готин, отново уцелихме правилния човек, още с пристигането си спретнахме мини купон с много танци. Иначе вече навлизаме в импровизации след като се оказа че няма билети за влака от Екатеринбург нататък, но не се бойте, ние сме про!
Вчера след голямо чакане на касата на Киевский Вокзал и забавен диалог с касиерката, си купихме билети за плацкартни до Екатеринбург. Искахме и до Иркуцк, но по- нататък нямаше места. Ще видим на място. След това се разхождахме цял ден, въргаляхме се блажено пред Василии Блажени, както вече споменахме и накрая срещнахме нашия домакин, Фред, и отидохме да поседим в един парк с езерце и патки. Фред е много забавен, живеят на 16ти етаж близо до Смоленская и има страхотни гледки към цяла Москва. Освен това със съквартирантите му даже открихме общи познати - колко е малък света.

Оказа се че се справяме много добре с руския, чувствам се почти като удома. Всички са много любезни, много ни се радват и усмихват заради това че се опитваме да си приказавме на руски с тях.
Пътуването с влака беше много забавно и неусетно, направихме си мило дневниче и се надпреварвахме да пишем глупости в него:

Из Милото дневни4е:

Мило Дневниче,

Последното което си спомниам беше че чакам на Ц. Гара да дойдат другите. Тогава внезапно си купих бира за 1.40, след това се освестих в ... по свой избор.
....
Големи стихове ти казвам (следва несвързана поезия)
....
Ден втори: Пийваме ракийка и мезим, докато Пънка се забавлиава с новий си млад прийтел. Тук определено стана игра. Аспата се подготвиа да заснеме следващиа акт, може би за да направи милиони в децката порно-индустриа след като се върнем. Но стига извращения. Най-интересното преживиаване днес беше когато на украинската граница вдигнаха целия влак, за да му сложат колелата за по широки релси (каквито са в СССР).
....
Еми то след няколко часа пот, жега и гнус човек свиква. Още само седмица-две. Колко му е.
....
Важно е да се отбележи че водата в банята бе така дълбоко засекретена, че ако не бе моята наблюдателност и досега да си ходим потни и смръдливи. Е, не че е толкова по- различно положението, но поне мием ръце, едно друго. Друг интересен момент е че в руските влакове явно е забранено проветрението. Днес проведохме следня диалог с оберфюрера на вагона:
- Закривай, закривай!
- Воздух нет! Воздух надо!
- Если я въйключу кондиционер, воздух вообше не будет!
- Кондиционер? Какой кондиционер ?!!
....
Изпотвам страх от деня в който ще стигнем в Моксва и ще трябва да напуснем нашето уютно купе-свърталище-бърлога-бар. Светът навун е толкова страшен. Наздраве!
....
В нашето купе местата са четири. Това навежда на мисълта че би трябвало да има по едно на човек но всъщност всички са общи. През деня се редуваме да се търкалиаме и виснем от различните места, а вечер кой къде припадне- за него си е. Тази вечер свърши бирата и пием ракия, водка, вино.
....
Аспата падна пръв след като възкликна: "Индокитайските жени са наи-верни" и заспа на мястото на Дидо. Ели пък е измекяр. Снощи ми заспа на мястото долу, аз оправих горното да си лягам, тя стана и каза "Ааа, аз съм горе!" и трябваше да оправям и долното. Келешче!
....
Уплашихме се отначало че сме си взели прекалено много храна и ще се развали, особено след като родителите на Дидо ни изненадаха с 30 кебапчета, 20 филии и безброй мезета на гара Левски. Но гледам овладяваме положението.
....
Все още е ден втори. С Аспата отидохме да дирим вагон-ресторанта за лед. Имаме топла ракия, топла водка, топло вино, и малко топла кола. И самовар в коридора. Аз - Пунка и операторчето - Аспата тръгнахме натам откъдето дойде пияния келнер сутринта. Намерихме го много щастлив, че има клиенти.
- У вас йест лед?
- Бира йест.
- А лед ?
- Нет.
- У нас йест самогон, надо лед.
- А вцй какой вагон?
- 11.
- А я приду, но лед нет.
И така, и топла не е толкова лоша водката. Все още не е дошъл.
....
Вчара се запознахме с хлапето от съседното купе, и по-точно аз го агресирах като го обърнах надолу с главата, внесох го в купето му и ги попитах, "А етот ваш?". Много ни хареса оттогава. Цяла сутрин ни стреля, гърми, би и взривява. Накрая почна да проявява гей-наклонности сприамо мен главно. Тази вечер, за да се отървем от него му обещах утре да си играем. Страх ме е !
DSC_0019.jpg
....
--> Бешеужасно досаден, надявам се Сашко да не е такъв!
....
Запознахме се с будистко семейство! Гореспоменатото детенце е техно. Пънка проведе дълъг разговор с член от семейството, който обясни едно друго за света около нас и нашите възприятия. като например че зеленото е различно зелено за всички. После ни разказа как целият живот на човек е подготовка да срещне тъй наречения Майстор, който ще може да ти предаде тайните на безсмъртието. Имало такъв в Непал, в манастира Бон, близо до Катманду. Ако се подготвим достатъчно по пътя дотам, можем да станем безсмъртни!
....
"Идиот , сука, блять!" каза малкия Гриша на Аспата.
....
Тука леко са злоупотребили с брезичките.
Летим към Москва сус 100 километра в чаааас !
Подмосковские вечери ни се случват.
....
На влизане в Москва Аспата, вдъхновен, възкликна: Руские женщине хващает око!

Posted by 100kmvChas 02:53 Archived in Russia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

хаха, лудница сте :) Ще чакаме снимки

by kotseto

hahhahaa evala bratushki :)
i Skashko nqma da e takyv! che inache Pynka da mu misli :D

by sKashko

Супер се справяте с руския!
Ще видим с китайския как ще сте...
И който не слушка мама да си направи резервация за Транссибирската железница от България, сега да виси прав от Екатеринбург до Иркутск...ако изобщо ви пуснат във влака...

by Tonia _K

Хмм пък този четвъртият - Аспата - продължава да е в сянка. и по снимки се не види, добре поне че го споменавате и явно е деен член на задругата :)

by sKashko

Аз само искам да знам къде намерихте тая бира на цени като нашите, защото аз по-евтина от 140 рубли не пих. Пък следващия път като отида мога да си спестя някоя рубла :)

by dushica

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login